5 februarie, Anul Nou Chinezesc. Tradiții, obiceiuri și simboluri

Anul Porcului de Pământ începe pe 5 februarie 2019 și se încheie pe 25 ianuarie 2020. Pentru chinezi acest moment este cel mai important eveniment al anului. Anul Nou Chinezesc cade într-o dată diferită în fiecare an, datorită calendarului chinez, bazat pe fazele Lunii.

Anul 2019 pune accentul pe stabilitate financiară dobândită însă prin eforturi considerabile. Cine va munci, va avea și bani și prosperitate. Astrologii spun că vom avea bani doar prin muncă asiduă și nu prin venituri nemeritate.

Nu folosiți tacâmuri sau veselă deteriorată! pecialiștii spun că dacă mâncaţi sau beţi din aceste vase nu faceţi decât să atrageţi pierderi financiare şi ghinioane şi reprezintă un Feng Shui negativ pentru Noul An. De asemenea, vă poate afecta pe plan profesional, mai ales în ascensiunea în carieră. Este de bun augur să mâncaţi şi să beţi din vase noi pentru a atrage prosperitatea şi norocul.

Familiile chineze îşi decorează uşile caselor cu hârtie roşie decupată în forma cuvântului 'fu', care înseamnă 'noroc', dar şi cu imagini care reprezintă peşti, lilieci şi alte animale care corespund anului respectiv - în cazul de faţă, mistreţul. Tocurile uşilor sunt decorate cu binecuvântări scrise pe hârtie roşie.

STIRI RECENTE

100 de ani de la înființarea Societății Ateneului

TUIASI se află pe locul al doilea la nivel național în competiția proiectelor ...

Analiști: Euro va creşte peste nivelul de 4,85 lei în următoarele 12 ...

Programul Cinema Ateneu 24 - 26 aprilie

Pe 6 mai, TUIASI va fi gazda prezentării Programului Oficial de Internship ...

Program Cinema Ateneu 15-21 aprilie