Cinci premii pentru echipa Universității Tehnice la Concursul național de matematică

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași s-au întors cu cinci premii de la ediția din 2018 a Concursului național de matematică pentru studenți „Traian Lalescu”. Competiția a fost organizată în acest an sub patronajul Ministerului Educației Naționale, a fost sprijinită de Fundația „Traian Lalescu”, ce a oferit și premii studenților câștigători. Concursul a fost unul strâns, participând în total 83 de studenți de la 13 universități din cele mai importante centre universitare din România.

Lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI, a catalogat performanța din acest an drept una dintre cele mai bune participări la Concursul „Traian Lalescu” a echipei de studenți antrenați la Centrul de Pregătire de Performanță în Matematică al TUIASI. În mod concret, la anul al II-lea, profil electric, Robert Brutaru de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a luat locul I, Andrei Ciobănașu de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) a ieșit pe locul al II-lea, iar Ștefania Georgiana Puiu și Iulian Nicu Tătaru, ambii de la ETTI, au luat fiecare câte o mențiune. Echipa TUIASI a luat un premiu și la categoria anul I, profil electric, prin Vlad Corduneanu, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare, care a luat o mențiune.

Echipa de studenți care a participat la competiția găzduită în acest an, între 10 și 12 mai, de Universitatea Politehnica din București, s-a antrenat la Centrul de Pregătire de Performanță în Matematică al TUIASI sub îndrumarea profesorilor Silviu Nistor, Ariadna Pletea, Radu Strugariu, Marian Panțiruc, Daniela Roșu, Gabriela Grosu și Marcel Roman, cu toții membri ai Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI.

STIRI RECENTE

Proiectele FDI ale Universității Tehnice pe domeniul internaționalizare, ...

Un român câștigă o adevărată avere din frunzele căzute din copaci! ...

Din 29 și 30 octombrie chefii se întorc la Antena 1

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Salarii exorbitante într-o instituție de stat

Schimbări în Codul Rutier. Cine riscă amenzi de 3000 de lei