Mașină controlată prin telefon, creată de studenții TUIASI pentru persoanele cu dizabilități

Facultatea de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează cea de-a VIII-a ediție a Conferinței internaționale în Concepte Avansate de Inginerie Mecanică ACME (Advanced Concepts in Mechanical Engineering) în perioada 7 - 8 iunie, la Iași.

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante conferințe de inginerie mecanică din țară, anul acesta, în cadrul ACME a avut loc azi, de la ora 12.00, în fața Corpului T, Rectoratul TUIASI, și lansarea în România a unui proiect coordonat de Ion Ababei și Adrian Vlas, studenți ai Facultății de Mecanică, AVAI Movement. În urmă cu mai bine de doi ani, cei doi studenți au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a construi un prototip de mașină care va putea fi condusă de persoanele cu dizabilități, având un sistem unic de acces lateral, pe ușa șoferului, folosind o platformă hidraulică. Tinerii au legat integral funcționarea mașinii de telefonul mobil, printr-o aplicație care controlează mai multe aspecte - permite pornirea și oprirea motorului, încuierea și descuierea mașinii, monitorizarea GPS de la orice distanță, dirijarea platformei de acces în autovehicul, dar și funcții mai simple, precum activarea alarmei antifurt.

Întreg proiectul a fost pornit pentru a-l ajuta pe Alexandru, un tânăr din orașul Hâncești, din Republica Moldova, imobilizat în scaun cu rotile, să poată conduce o mașină cu care să ajungă mult mai ușor la destinațiile sale. În cadrul conferinței ACME, cei doi studenți vor prezenta raportul cheltuielilor și vor împărtăși rezultatul efortului lor cu toți sponsorii sau susținătorii de-a lungul timpului al proiectului.

Mai jos puteți regăsi programul integral din cele două zile ale manifestării științifice.

Joi, 7 iunie 2018

16.30 – 18.00 Prezentări pe secțiuni

19.00 – 00.00 Conference Gala Dinner (Palas Conference Center)

 

Vineri, 8 iunie 2018

Loc de desfășurare: Facultatea de Mecanică – Corp Decanat, Corp OMM, Corp UTTex

09.00 – 10.30 Prezentări pe secțiuni

10.30 – 11.00 Pauză de cafea

11.00 – 12.30 Prezentări pe secțiuni

12.30 – 12.45 Închiderea conferinței

12.45 – 14.30 Prânz

STIRI RECENTE

Proiectele FDI ale Universității Tehnice pe domeniul internaționalizare, ...

Un român câștigă o adevărată avere din frunzele căzute din copaci! ...

Din 29 și 30 octombrie chefii se întorc la Antena 1

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Salarii exorbitante într-o instituție de stat

Schimbări în Codul Rutier. Cine riscă amenzi de 3000 de lei