Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza de vreme pentru perioada 8-21 octombrie, în toate regiunile din ţară.

Vremea se menţine frumoasă şi caldă până în 15 octombrie, atunci când mercurul mai coboară câteva grade în termometre. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi foarte caldă pentru această perioadă, iar ploile vor fi extrem de rare. Finalul lui octombrie ar putea aduce ceva precipitații, însă doar în zonele de deal și de munte.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, pe fondul vremii în general frumoase, valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 21 de grade în intervalul 8 - 12 octombrie, iar între 13 şi 16 octombrie o scădere treptată, spre 18 grade, medie ce se va menţine cu mici variaţii, până la finalul intervalului. Minimele termice vor creşte spre o medie de 9 - 10 grade până pe 12 octombrie, în intervalul 13 - 16 octombrie aceasta va scădea până la 5-6 grade, dar ulterior se preconizează o creştere de 2 grade. 

Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariţie a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată.

STIRI RECENTE

Ateneul Național din Iași, inclus în programul național „Noaptea ...

Echipa Ateneului Național din Iași a revenit din turneu

FIT 2019, o ediție inaugurală încheiată cu succes la Iași

Cinderella - Spectacol de la Opera din Paris, în exclusivitate la Cinema ...

UNITER susține ediția inaugurală – FIT 2019

Rectorul TUIASI a primit cea mai înaltă distincție academică din partea ...