Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza de vreme pentru perioada 8-21 octombrie, în toate regiunile din ţară.

Vremea se menţine frumoasă şi caldă până în 15 octombrie, atunci când mercurul mai coboară câteva grade în termometre. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi foarte caldă pentru această perioadă, iar ploile vor fi extrem de rare. Finalul lui octombrie ar putea aduce ceva precipitații, însă doar în zonele de deal și de munte.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, pe fondul vremii în general frumoase, valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 21 de grade în intervalul 8 - 12 octombrie, iar între 13 şi 16 octombrie o scădere treptată, spre 18 grade, medie ce se va menţine cu mici variaţii, până la finalul intervalului. Minimele termice vor creşte spre o medie de 9 - 10 grade până pe 12 octombrie, în intervalul 13 - 16 octombrie aceasta va scădea până la 5-6 grade, dar ulterior se preconizează o creştere de 2 grade. 

Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariţie a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată.

STIRI RECENTE

Proiectele FDI ale Universității Tehnice pe domeniul internaționalizare, ...

Un român câștigă o adevărată avere din frunzele căzute din copaci! ...

Din 29 și 30 octombrie chefii se întorc la Antena 1

Salarii exorbitante într-o instituție de stat

Schimbări în Codul Rutier. Cine riscă amenzi de 3000 de lei

Corina Crețu: A8 este o prioritate pentru U.E., nu şi pentru PSD