Schimbări în Codul Rutier. Cine riscă amenzi de 3000 de lei

Noul Cod Rutier cuprinde sancțiuni noi pentru șoferi. Clasicele mătănii lipite în parbriz pot aduce amenzi de până la 3.000 de lei.

 

Șoferii care au lipite pe geamuri (cele laterale, parbriz sau lunetă) diverse accesorii ce ar putea reduce, prin număr sau dimensiune, vizibilitatea conducătorului auto, vor fi buni de plată. 

 

Legislaţia rutieră în vigoare spune că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte-amendă,  punctul-amendă valorând 145 de lei. Astfel, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. 

STIRI RECENTE

Proiectele FDI ale Universității Tehnice pe domeniul internaționalizare, ...

Un român câștigă o adevărată avere din frunzele căzute din copaci! ...

Din 29 și 30 octombrie chefii se întorc la Antena 1

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Salarii exorbitante într-o instituție de stat

Corina Crețu: A8 este o prioritate pentru U.E., nu şi pentru PSD