Schimbări în Codul Rutier. Cine riscă amenzi de 3000 de lei

Noul Cod Rutier cuprinde sancțiuni noi pentru șoferi. Clasicele mătănii lipite în parbriz pot aduce amenzi de până la 3.000 de lei.

 

Șoferii care au lipite pe geamuri (cele laterale, parbriz sau lunetă) diverse accesorii ce ar putea reduce, prin număr sau dimensiune, vizibilitatea conducătorului auto, vor fi buni de plată. 

 

Legislaţia rutieră în vigoare spune că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte-amendă,  punctul-amendă valorând 145 de lei. Astfel, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”. 

STIRI RECENTE

Festivalul „SCÂRȚ-UMOR”, o ediție inaugurală extrem de dorită ...

Universitățile tehnice din România, nemulțumite de repartizarea locurilor ...

A inceput Festivalul „SCÂRȚ-UMOR”!

Facultatea de Textile-Pielărie de la TUIASI și-a schimbat numele în ...

Concurs Internațional de Dans Sportiv, ”Cupa Moldovei”

TUIASI, în primele 25 de universități ale lumii în ceea ce privește ...